Penawar Lagenda Marketing

Memelihara Kesihatan Anda

Anda Mempunyai
Masalah

                         Seperti Ini

  • Sakit Sendi-sendi
  • Sakit Saraf
  • Ekzema
  • Darah Tinggi
  • Kencing Manis
  • Lemah Jantung
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Masalah Jantung
  • Kurang Bertenaga


Hilangkan Segera Bersama Produk-produk Penawar Lagenda.

Carian

Talian Hotline

     +6016 922 1433
     +6019 982 7233

Temui & Ikuti Kami

         Facebook Logo        YouTube

 

Air Penawar Lagenda

 

airpenawarMerintis Mukjizat Perubatan Nabi ke arah Menterjermahkan Semula Kualiti Air Minuman Harian Melalui Penawar Lagenda.

Pengenalan

Air Penawar Lagenda merupakan produk hasil kajian intensif Episode Lagenda Sdn. Bhd, bersama beberapa orang sarjana muslim bertaraf Antarabangsa, iaitu Dr. Muhammad Shakran Shuhatah dari Mesir  bersama seorang gemologist dari Malaysia Dr Hisham bin Hashim dengan dibantu oleh seorang pakar etnologi.

Kajian selama lebih dari 30 tahun ke atas mukjizat Nabi Nuh a.s berkaitan spesies kayu bahtera dan digabungkan dengan kajian secara saintifik oleh pakar pakar sains tersebut, maka terhasilnya sejenis Air Minuman Penawar Lagenda yang sangat menakjubkan.

Gabungan amber ( resin / getah ) spesies pine cypress di Banjaran Ararat Turki dan mineral garam kristal yang ditemui di Pergunungan Hunza, Karokoram yang di kedalaman 2000 kaki telah mencetuskan satu fenomena dalam mencerna suatu makna baru dalam konsep air minuman yang wajar kita manfaatkan. Kami di Episode Lagenda melalui a Minuman Penawar Lagenda ini, kami percaya dan yakin, bahawa produk ini akan meletakkan piawaian baru dalam konsep air minuman abad ke - 21 ini.

 

Mengapa Air

AIR merupakan kurniaan Illahi yang sangat ajaib. Semua kehidupan memerlukan air. Lebih daripada 70% berat normal manusia adalah air.

Firman Allah Taala dalam Al Quran::

 

'Dan Allah menurunkan hujan dari langit untuk menyucikan kamu dengan air hujan
itu dan menghilangkan dari kamu gangguan-gangguan syaitan
untuk menguatkan hatimu dan memperteguhkan dengannya telapak kakimu'

                                                                                                                           Al Anfaal : 11

 

RAHSIA KAUM HUNZA

kaum-hunza
Kaum Hunza

Kaum ini dikatakan memiliki purata umur terpanjang di dunia dengan rata-rata dari mereka berusia lanjut antara 120 hingga 140 tahun dan setelah satu penyelidikan saintifik dilakukan di kawasan tersebut, hasil kajiannya sangat mengejutkan.

RAHSIA umur panjang kaum ini dikaitkan dengan faktor AIR YANG MEREKA MINUM!!!

Kajian Dr Patrick Flanagan menunjukkan molekul air yang diminum oleh kaum tersebut sangat kecil hingga mencapai 5 nanometer iaitu 2000 kali ganda lebih kecil dari sel darah merah di samping memiliki potensi eletrik ( caj eletrik ) tersendiri yang dipanggil zeta potential.

Molekul air yang sangat kecil ini yang juga dipanggil nano colloids dengan potensi eletrik ini berinteraksi dengan molekul hidrogen dan oksigen hingga membentuk struktur kristal molekul air tersebut yang memudahkan penyerapan hingga ke dalam sel tubuh paling kecil sekalipun.

Punca keadaan ini berlaku adalah kerana air yang diminum oleh kaum Hunza ini digali di atas gunung yang dikelilingi oleh pohon cypress. Akar pokok ini berselirat memasuki telaga kaum Hunza manakala buah dan amber (resin / getah pokok cypress) didapati terendam di dalam air telaga tersebut.

 

KHASIAT AIR MINUMAN PENAWAR LAGENDA

KHASIAT UNTUK ORANG DEWASA sebagai Energy Booster

Air Penawar Lagenda mengandungi lebih 80 mineral penting yang diperlukan oleh badan. Ianya berupaya mengimbangi PH dan mengantikan kehilangan elektrolit badan dan menambah oksigen di dalam badan. Air Penawar Lagenda boleh melegakan penafasan, memulihkan sistem pencernaan, menenangkan emosi dan memudahkan pengamalnya untuk memperolehi tidur yang nyenyak.  Disamping itu ianya juga dapat meredakan tekanan saraf, menguatkan tenaga dan sistem imuniti tubuh.

Minuman ini amat sesuai untuk mereka yang menjadi ahli sukan.

KHASIAT UNTUK KANAK-KANAK SEKOLAH sebagai Fakulti Otak (Brain Faculty)

Baik untuk kecergasan minda & fizikal anak-anak yang bersekolah. Menguatkan ingatan dan kefahaman.

TERBAIK UNTUK ANAK-ANAK YANG BARU LAHIR

Dapat menyembuh dan mencegah penyakit Hepatitis B atau kekuningan dengan segera.

Aturan Pemakanan:

3 titis untuk 1 gelas air (300 ml)

10 titis untuk 1 liter air.

(Amat SESUAI sebagai minuman kesihatan seisi keluarga)

 

Memelihara Kesihatan Anda Bersama Penawar Lagenda